Articol preluat de pe radiocluj.ro.

Copiii de grupa mijlocie de la una din grădinițele clujene au experimentat senzațiile presoterapiei, pe aleea special creată pentru ei și inaugurată de către un centru de terapii complementare din Cluj-Napoca.
Mersul desculț ne apropie de natură, poate fi amuzant și, în plus, poate fi benefic în cazul unor afecțiuni. Practic este vorba despre un masaj natural care îmbunătățește circulatia la nivel periferic și nu numai.

Mini-Aleea Terapeutică de la Centrul de terapii complementare ZEM, pentru că aici este ea deschisă, conține 6 elemente naturale: pietre, scoici, scoarță de copac, conuri de brad, nisip și apa.

După ce copiii s-au descălțat, au intrat cu piciorușele goale și au experimentat senzații mai mult sau mai puțin plăcute.

Ideea nu este una originală chiar dacă reprezintă o noutate pentru țara noastră spune Lia Valendorfean, fondatorul Centrului ZEM:

Este un masaj reflexogen natural care, în același timp este și amuzant pentru cei mici. Efectele acestui tip de masaj cu elemente naturale au fost studiate. În țările nordice, spre exemplu sunt parcuri în care sunt amenajate astfel de alei la dimensiuni mult mai mari și care pot fi folosite, cu ușurință și de către adulți.

Accesul la mini Aleea Terapeutică se face zilnic, din curtea centrului de pe strada C. Brâncuși nr. 53 și este este gratuit pentru toți pacienții, dar și pentru orice copilaș care îi trece pragul. Mini Aleea Terapeutică va fi deschisă până când temperaturile de afară vor permite acest lucru și redeschisă în primăvara lui 2018.

Zem Center se ocupă cu promovarea terapiilor complementare.

Cat de util ti s-a parut acest articol?