SEDINTE DISPONIBILE ONLINE

Psihoterapia este o terapie prin cuvinte, care se poate face foarte usor Online. Psihoterapeutul ajută familiile să facă față mai bine dificultăților emoționale și comportamentale cu care se confruntă membri ei, la un moment dat. O persoană care ia decizia de a apela online la psihoterapie Cluj este o persoană care are curajul de a accepta că are o vulnerabilitate. Conștientizarea faptului că există ceva ce te deranjează este primul pas spre vindecare. Este semnul ca ai nevoie de un psihoterapeut Cluj bun.

Psihoterapeutul este o persoană care te ascultă și îți adresează întrebări pentru ca tu singur să găsești răspunsurile. Credem că fiecare om este expertul propriei vieți. Fiecare are un rezervor de înțelepciune uitată și resurse de care de mult ori nici nu e conștient. Psihoterapeutul are rolul de a-l ajuta pe pacient să-și acceseze acel rezervor de înțelepciune și de resurse.

Beneficii Psihoterapie

Psihoterapia pentru ADULTI se aplica cu succes in cazuri de:

 • Anxietate, atacuri de panica, fobii;
 • Depresie;
 • Dificultati de comunicare, relationare, adaptare;
 • Dificultati in luarea deciziilor;
 • Experiente traumatice;
 • Managementul conflictului;
 • Managementul stresului la locul de munca;
 • Obezitate;
 • Pierderea unei persoane dragi, divort, separare, doliu;
 • Retragere din viata sociala;
 • Stima de sine scazuta, devalorizare;
 • Tulburări ale somnului (insomnii, cosmaruri, somn agitat);
 • Tulburari alimentare.

Psihoterapia pentru COPII ii poate ajuta pe cei mici in caz de:

 • Agitatie, nervozitate, agresivitate;
 • Anxietate, fobii, ticuri;
 • Deficit de atentie, incapatanare, iritabilitate, agresivitate;
 • Insomnii, cosmaruri, somn agitat;
 • Izolare, timiditate excesiva, inhibitie, conduite bizare;
 • Perturbari ale comportamentului ca urmare a aparitiei unui nou membru in familie;
 • Probleme de comunicare si relationare (copilul nu are prieteni, nu se adapteaza la gradiniţa/scoala);
 • Probleme scolare (dificultati de invatare, scaderea randamentului scolar, absenteism, abandon scolar);
 • Traume suferite (decesul unui membru la familiei, divortul sau separarea parintilor, accidente, boli);
 • Tulburari de comportament (conduite agresive si autoagresive, minciuna, fuga, furt).
Alexandra Jarda

In ceea ce ii priveste pe copiii de la 3 ani in sus, ei au ocazia sa devina mai constienti de ceea ce simt, sa fie mai increzatori in sine, mai calmi si fericiti cu ajutorul sedintelor Online de EDUCATIE EMOTIONALA. Aici copiii isi dezvolta inteligenta emotionala prin jocuri si activitati specifice varstei si invata instrumente pe care le pot folosi ulterior cum sunt: “sprayul de curaj”, “tubul de suflat pentru alungarea furiei” s.a. Dezvoltarea sociala si emotionala este una dintre principalele fundamente ale starii de bine a copiilor si una dintre premisele succesului la gradinita si scoala.

Te asteptam la Psihoterapie Online pentru a incerca si tu un psihoterapeut Cluj bun. Pretul unei sedinte de psihoterapie il gasesti in pagina Preturi.

PROGRAMEAZA-TE ACUM >

Intrebari frecvente

Ce inseamna psihoterapie?

Federația Română de Psihoterapie definește psihoterapia ca fiind o modalitate de tratament care are un cadru clinic și teoretic, centrată pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburări mintale sau stări de suferință psihosociale și/sau psihosomatice și comportamente disfuncționale.
Psihoterapia te poate ajuta să elimini sau să controlezi simptomele problematice ajutându-te să funcționezi sănătos, să-ți crești starea de bine și să te vindeci.
Psihoterapia se poate desfășura în ședințe individuale de unu la unu sau în ședințe de psihoterapie de familie (cuplu sau părinte/părinți – copil).

Cat durează o sedinta de psihoterapie?

Durata unei ședințe de psihoterapie este de 50 de minute.

Ce inseamna psihoterapeut ?

Luând etimologia cuvântului psihoterapeut, acesta are la bază cuvântul psyche (suflet) și therapein (a vindeca). Dacă ar fi să punem aceste două cuvinte împreună psihoterapeutul este o persoană care vindecă sufletele. Așa cum medicul vindecă rănile trupului, psihoterapeutul vindecă rănile sufletului.

Ce face un psihoterapeut ?

Prin discuții pe teme specifice, psihoterapeutul te va ajuta să îți înțelegi emoțiile, să înțelegi mai bine simptomele pe care le ai și de ce acestea apar. În plus te va ajuta să fii conștient de comportamentele tale și de modul în care acestea îți influențează starea de bine și relațiile cu cei din jur. Un psihoterapeut nu dă medicație, tehnicile folosite de acesta sunt verbale și scrise.

Cat timp e nevoie să vin la psihoterapie ?

În psihoterapie nu există o perioadă fixă de timp deoarece fiecare persoană e diferită și fiecare are nevoie de intervenție personalizată. Perioada se stabilește împreună cu psihoterapeutul în funcție de obiectivele stabilite. Astfel perioada poate dura de la o lună la un an sau chiar mai mult.

De ce psihoterapie ?

Studiile de specialitate au arătat schimbări semnificative în activitatea neuronală a persoanelor care au urmat psihoterapie. S-a dovedit că psihoterapia are aceleași efecte benefice ca și medicația, însă în psihoterapie nu putem vorbi de efecte adverse. Persoanele care beneficiază de psihoterapie au mai multe emoții pozitive și o stare de bine mai ridicată comparativ cu persoanele care nu beneficiază de această formă de tratament.

Cum decurge o sedinta de psihoterapie ?

O ședință de psihoterapie nu are o structură fixă, rigidă, ci se derulează în funcție de conexiunea dintre psihoterapeut și pacient și de obiectivele stabilite de aceștia. Psihoterapeutul folosește tehnici specifice și întrebări ghidate pentru a te ajuta să produci vindecarea de care ai nevoie.

Cand sa alegi psihoterapia ?

Fiecare dintre noi trecem prin momentele dificile în viață. Și din păcate de multe ori alegem să facem față singuri dificultăților pe care le avem. Uităm sau nu suntem conștienți că avem nevoie de ajutor și că e ok să cerem ajutor. Conștientizarea faptului că există ceva ce te deranjează este primul pas spre vindecare.
Imaginează-ți că ești singur pe un drum și ai în spate multe bagaje pe care le cari cu tine. Simți că ai obosit și că nu mai poți. Cum ar fi să apară o persoană care să te ajute cu acele bagaje? Să îți mai ia din ele. Să te întrebe dacă chiar ai nevoie de toate. Poate nici nu erai conștient că unele le poți lăsa deoparte deoarece nu mai ai nevoie de ele. Ei bine cam asta face un psihoterapeut. Îți ia bagajele din spate și te ajută să conștientizezi dacă mai ai sau nu nevoie de ele. Ce crezi? E de bine să te simți eliberat de unele poveri? Cum crezi că te vei simți după ce vei lăsa în urmă „bagajele” nedorite?

Cum stii ca ai ales un psihoterapeut bun ?

Doar tu poți hotărî dacă psihoterapeutul pe care l-ai ales este potrivit pentru tine. Dacă simți că rezonezi cu psihoterapeutul tău, că sunteți compatibili, că poți să îți deschizi sufletul în fața lui, că la finalul ședinței de psihoterapie ai o stare de bine, te simți mai plin de speranță, mai energic, ai mintea mai limpede și începi să înțelegi mai bine ceea ce ți se întâmplă atunci ai ales un psihoterapeut potrivit pentru tine.

Cat costa o sedinta de psihoterapie ?

Preturile sunt disponibile aici .

PROGRAMEAZA-TE ACUM >