Conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, 70% din vizitele medicale sunt cauzate de o alimentație dezechilibrată. Aceasta este considerata și cauza creşterii numărului de persoane care sufera de afecțiuni cardiovasculare (hipertensiune arterială, angină pectoralã, infarct miocardic, ateroscleroză) dar si unul din factorii apariției cancerului la nivelul aparatului digestiv. Excesul de greutate şi obezitatea, precum şi bolile legate de alimentaţie ating astazi proporţiile unei epidemii şi se numără printre principalele cauze ale mortalităţii şi morbidităţii în Europa. Nutritia va invata cum sa aplicati principiile unei alimentații sănătoase, în contextul provocărilor pe care le implică stilul de viaţă al omului contemporan.

Beneficii pentru pacient

  • Insusirea principiilor alimentaţiei sănătoase: un consum moderat, dar variat, de alimente şi preparate culinare, pe care le dorim apetisante, gustoase şi sigure
  • Insusirea informatiilor privind selectarea şi consumul corespunzător al alimentelor
  • Insusirea informatiilor privind proporţiile corecte ale substanţelor nutritive prezente în hrana noastră, aszfel incat să aducă organismului doza optimă de nutrienţi esenţiali
  • Aplicarea echilibrului în dietă (varietate alimentară si cumpătare; orice exces alimentar poate provoca diferite suferinţe organismului)