Recunoscuta de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), naturopatia este de fapt medicina traditionala europeana. Ea si-a tras radacinile din antichitate, de pe vremea parintelui naturopatiei, Hipocrat.  El a afirmat, acum 2000 de ani: „Fie ca hrana sa-ti fie medicament”.

Naturopatia este o abordare globala a persoanei, avand ca scop armonizarea dezechilibrelor fizice si psiho-emotionale, cu ajutorul a 10 tehnici naturale precum: nutritia, activitatea fizica, gestionarea stresului si a emotilor, aromaterapia, hidrologia, fitoterapia, oligoterapia etc. Din acest motiv Naturopat Cluj isi propune te informeze si sa te introduca in acest univers plin de beneficii pentru om

Obiectivele naturopatiei sunt identificarea sursei dezechilibrului, preventia, educatia pentru sanatate si autovindecarea organismului. Ce caracterizeaza naturopatia este cautarea cauzei afectiunii, intrucat un simptom, o patologie sunt exprimarile fizice si/sau emotionale si/sau psihice unei disfunctii. Evitand sa inlature simptomul fara sa tina cont de originea lui, naturopatul cauta sa inteleaga sursa dezechilibrului ca sa poata ajuta pacientul sa-si redobandeasca sanatatea.

Conform naturopatiei, starea de dezechilibru precede starea de boala. Naturopatul gaseste raspunsuri pentru a oferi pacientului sfaturile cele mai potrivite. In functie de bilantul de vitalitate – stabilit printr-o anamneza asupra istoricului medical si psiho-emotional, obiceiurilor de viata, alimentatiei s.a. -, naturopatul elaboreaza un program personalizat ce cuprinde sfaturi de imbunatatire a obiceiurilor de viata, sfaturi alimentare, exercitii fizice, metode de respiratie de pus in practica etc. Acest program se numeste « program de stil de viata sanatos ».

Cui se adreseaza naturopatia?

Naturopatia se adreseaza tuturor: copii, adolescenti, adulti, femei insarcinate sau care alapteaza, viitori parinti, sportivi, varstnici.  Pentru ca sanatatea ne priveste pe toti!

Naturopatia aduce beneficii importante pentru sanatate intrucat: are o abordare naturala, holistica si preventiva; identifica cauzele fizice si psiho-emotionale ale bolilor; considera corpul uman precum un intreg ce trebuie evaluat per ansamblu; stimuleaza puterea vindecatoare a organismului; restabileste armonia in corp, prin intermediul unor tehnici naturale; ofera sfaturi de imbunatatire a obiceiurilor de viata  si scheme de tratament personalizate si naturale; imbunatateste starea de sanatate la nivel fizic si psiho-emotional; ajuta la recapatarea sanatatii si mentinerea sa pe termen lung; ajuta persoana sa devina, in timp, autonoma cu privire la sanatatea sa; este in complementaritate cu medicina alopata si tratamentele medicamentoase si cu psihoterapia/consilierea psihologica sau terapii complementare manuale cum este tehnica Bowtech.

Beneficii Naturopatie: tratarea afectiunilor

 • Alergii;
 • Afectiuni dermatologice: eczeme, psoriasis, dermatite, acnee;
 • Afectiuni osteo-articulare: artrita, artroza;
 • Boala Lyme;
 • Candidoza (intestinala, vaginala);
 • Dereglari hormonale;
 • Diabet, hiperglicemie;
 • Exces de greutate;
 • Fibromialgie;
 • Hipertensiune arteriala, colesterol;
 • Infertilitate;
 • Intolerante alimentare;
 • Migrene;
 • Oboseala, burn-out, depresie, anxietate;
 • Patologii autoimune;
 • Probleme digestive: boala Crohn, colon iritabil, colita, gastrita, boala    Celiaca, probleme hepatice etc;
 • Tulburari de somn.

Iridologie pentru adulti si copii

Iridologia este o tehnica de bilant folosita in cadrul primei consultatii de naturopatie, o unealta care se integreaza in abordarea preventiva si globala a sanatatii. Aceasta tehnica nu reprezinta un diagnostic medical, ci un bilant de vitalitate.

Inainte de a intreprinde un demers pentru imbunatatirea sanatatii, este important sa identificam predispozitiile, sensibilitatiile si slabiciunile eventuale pentru a putea pune in aplicare un stil de viata sanatos. Examinarea irisului permite stabilirea potentialului vital, ereditatea, puterile si slabiciunile organismului, starea organelor si eventualele carente.

Din punct de vedere istoric, chinezii, egiptenii si grecii prezentau de atunci un interes pentru studierea irisului. Asadar, iridologia este o metoda bazata pe stiinta observarii si constitue o unealta excelenta pentru a identifica si/sau preveni un numar mare de dezechilibre din organism. Hipocrat afirma: „Ochii exprima starea de sanatate a trupului”.

Te asteptam la sediul ZEM Center din Cluj-Napoca pentru a incerca si tu vindecarea prin naturopatie si iridologie. Pretul unei sedinte il gasesti in pagina Preturi.

PROGRAMEAZA-TE ACUM >

o mana de nuci