SEDINTE DISPONIBILE ONLINE 

Kinetoterapia este o terapia prin miscare care se poate face foarte usor pe Online: se efectueaza, sub indrumarea kinetoterapeutului, activitati fizice bine controlate si proportionate, prin care se urmareste restabilirea sau consolidarea unor functii ale corpului uman.

Kinetoterapie Cluj este acum PE ONLINE, pentru:

– a trata / preveni dureri fizice mai vechi sau mai noi (de spate, umeri, gât, brațe, picioare)

– relaxarea mușchilor obosiți sau dureroși

– pentru întărirea mușchilor slăbiți și pentru a îndrepta și menține o postură corectă

– pentru a te recupera mai rapid după diferite operații

Pe kinetoterapeuta noastra Cristiana Prunean o cunoașteți mulți dintre voi, știți că are mulți ani de experiență iar exercițiile ei sunt foarte eficiente redându-vă mobilitatea, energia și buna dispoziție!

Kinetoterapia online este o forma terapeutica individualizata, ce utilizeaza mai multe metode si poate fi parte a programelor terapeutice profilactice, curative sau de recuperare.

Beneficii Kinetoterapie:

 • Inlaturarea durerilor de oase sau de muschi
 • Redobandirea fortei si a echilibrului muscular
 • Redobandirea rezistentei la efort
 • Cresterea mobilitatii articulare
 • Recuperarea posttraumatica
 • Imbunatatirea functionarii nervilor, a digestiei, a glandelor endocrine
 • Stimularea imunitatii

Preturi Kinetoterapie Cluj

Pentru a putea satisface cerintele publicului, la ZEM ONLINE organizam de luni pana vineri sedintele de Kinetoterapie, intre orele 12:00-18:00.

Afla mai multe detalii si fa o programare direct din site sau la tel 0740484054

Te asteptam la ZEM ONLINE pentru a-ti inlatura durerile de oase sau de muschi si pentru a-ti redobandi echilibrul muscular, prin kinetoterapie.

Pretul sedintelor pentru kinetoterapie cluj le gasesti in pagina Preturi.

PROGRAMEAZA-TE ACUM >

bowen
spatiu dotat pentru kinetoterapie

Intrebari Frecvente

Ce inseamna kinetoterapie ?

Inseamnă terapie prin mişcare şi provine din limba greacă, “kinesis” insemnand ”mişcare”.

Inca din cele mai vechi timpuri (India, Egipt, Grecia, China), se practicau exercitiile fizice pentru tratarea afectiunilor precum : obezitatea, guta sau durerile musculare, nu numai pentru menţinerea unei forme fizice bune, atat de necesara in timpurile stravechi atunci cand luptele fizice erau la ordinea zilei.

Marele medic al antichităţii greceşti, Hipocrat a studiat atent efectele fiziologice ale gimnasticii şi masajului definind sănătatea ca fiind echilibrul dintre exerciţiile fizice şi alimentaţie.

A fost facuta pentru prima data conexiunea dintre miscare si hipertrofie, de asemenea legatura dintre imobilizare si atrofie musculara.

Hipocrat a aratat că exerciţiul fizic şi masajul influenţează favorabil respiraţia, metabolismul, circulaţia sangvina şi echilibrează activitatea sistemului nervos central.

Ce este kinetoterapia ?

Este definita ca un ansamblu de tehnici şi metode având în centru exerciţiul fizic.

Se foloseşte azi la scara larga, in spitale sau centre medicale si terapeutice, pentru recuperarea medicală somato-funcţională obtinuta printr-un ansamblu de tehnici şi metode aplicate in cadrul unor exerciţii fizice.

Poate fi foarte folositoare in scopul mentinerii sanatatii în limitele vârstelor biologice; cu alte cuvinte putem preveni îmbolnăvirile lucrand zilnic cu corpul nostru, la orice varsta: gimnastica de înviorare, activităţi în aer liber, plimbări, participarea la competiţii sportive etc.

Se foloseste de asemenea pentru a preveni complicaţiile îmbolnăvirilor, atunci cand afectiunea s-a instalat deja dar vrem sa o tinem sub control sau pentru a preveni apariţia sechelelor în urma imbolnavirilor ce determina dizabilitati psihice si motorii.

De fiecare data cand sunt constatate dezaliniamente de postura in perioadele de crestere, dezvoltare copil si adolescent, aceasta terapie este necesara.

Copii şi adolescenţi au frecvent probleme cu coloana din cauza poziţiei aşezat. Intervenţia din timp cu astfel de exercitii rezolvă aceste probleme prevenind astfel apariţia altor complicaţii la vârsta adultă.

De asemenea, aveti nevoie de aceasta terapie dupa un accident (sportiv sau de masina, de munca s.a.) sau dupa o operatie, pentru recuperarea funcţiilor afectate.

La fel, în cazul afecţiunilor neurologice , aceasta terapie poate completa fericit celelalte tratamente instituite, obtinandu-se vizibile ameliorări.

Este de asemenea necesară in pregătirea pentru sarcina, perioada in care femeia este bine sa aiba un tonus general bun, situatie valabila si in timpul sarcinii si la nastere, iar după naştere permite o recuperare rapidă.

Un procent foarte mare din oamenii care apeleaza la aceasta terapie o fac pentru a trata patologia coloanei vertebrale sau mai simplu spus problemele spatelui.

Acest tip de terapie al coloanei vertebrale aduce beneficii foarte importante pentru recuperarea funcţionalităţii acesteia, a echilibrului functional musculo-articular.

Aceasta foarte eficace in:

 • Afectiuni ale aparatului locomotor, neurologice (paralizie, traumatisme ale coloanei vertebrale etc.)
 • Respiratorii, reumatice, ortopedico-traumatice, cardiovasculare (cardiopatie ischemica, boala varicoasa, etc.)
 • Metabolice (obezitate etc.)
 • Stres
 • Alergii
 • Maladii congenitale
 • Probleme emotionale
 • Deficiente nutritionale

Ce face un kinetoterapeut ?

Iti face un plan de exercitii personalizat si te ajuta sa obtii: relaxarea unor zone contractate; corectarea posturii şi aliniamentului corporal; creşterea mobilităţii articulare, a forţei şi rezistenţei musculare.

Iti va face un plan terapeutic care sa iti imbunatateasca coordonarea, controlul neuro-muscular al mişcării şi echilibrului si sa obtii o creştere a rezistentei la efort.

Bibliografie: Mariana Cordun, Kinetologie Medicală, 1999, Ed. Axa, Bucureşti

Cat dureaza o sedinta de kinetoterapie ?

De obicei dureaza 50 de minute, aceasta incluzand incalzirea, exercitiile personalizate si stretchingul de final.

Cat costa o sedinta de kinetoterapie ?

O sedinta costa 75 de lei daca se efectueaza in cadrul unei sedinte 1 la 1 sau 55 de lei daca se efectueaza in cadrul unei sedinte de grup.

De asemenea, la ZEM Center gasiti abonamente cu pret special, redus fata de pretul de lista.