Iridologia sau cititul irisului. Starea ta de sanatate este oglindita in ochi si poate fi evaluata cu tehnica Iridologiei

Iridologia sau cititul irisului. Iridologia este o tehnica de observare a sanatatii care exista de mai bine de 2500 de ani. In prezent, aceasta tehnica este folosita de anumiti medici, homeopati si in mod special de naturopati.

Obiectivul iridologiei este examinarea partii colorate a ochiului, adica a irisului, cu scopul de a evalua starea de sanatate globala a individului. Pe langa anamneza, care poarta istoricul medical si psihoemotional al pacientului, iridologia constituie o unealta majora a naturopatului in demersul acestuia de a determina vitalitatea, puterile si slabiciunile organice ale pacientului.

Un proverb spune «  ochii sunt oglinda sufletului », insa ochii sunt de asemenea si oglinda trupului. Hippocrate, parintele medicinei, afirma ca: « ochii exprima starea de sanatate a trupului ». Conform cartografiei irisului, ochiul reprezinta o adevarata harta geografica a corpului.
De-a lungul anilor, au fost identificate 90 de zone in ambele irisuri. Fiecare organ corespunde cu o zona bine definita. Localizarea unui semn pe o anumita zona ne indica ce organ ar putea fi afectat.

Pe langa evaluarea starii generale de sanatate, analiza detaliata a irisului poate dezvalui predispozitiile genetice la anumite boli. Cu alte cuvinte, se pot identifica slabiciunile organice INAINTE de aparitia primelor simptome sau starilor de natura patologica.

Cum se desfasoara o sedinta de iridologie

Examenul iridologic este unul simplu si non-invaziv. Iridologul analizeaza fiecare iris in parte cu ajutorul unui aparat special, compus dintr-un sistem optic si o sursa luminoasa. Se pozeaza ambele irisuri, dupa care pozele se maresc direct pe computer, pentru interpretare.

Iridologia reprezinta o unealta formidabila de care dispune naturopatul; practic, aceasta tehnica de observare a irisului ii permite naturopatului sa-i ofere pacientului sfaturi personalizate astfel incat acesta sa poata evita dezvoltarea anumitor afectiuni. In concluzie, iridologia, practicata acum si la ZEM Center, centrul de terapii complementare din Cluj-Napoca, permite o adevarata preventie primara.

Tot la centru puteti completa diagnosticarea prin iridologie cu sedinte de tratament ale urmatoarelor terapii complementare: terapia Bowen (cunoscuta si ca tehnica Bowen sau Bowtech), Naturopatie , Psihoterapie pentru copii si adulti, Hipnoza eriksoniana, Biorezonanta.

Alexandra George,
Terapeut Naturopat – Iridolog