Gripa și răceala sunt des întâlnite în intervalul noiembrie-februarie. Ele sunt două boli distincte, cauzate de virusuri diferite, chiar dacă au manifestări comune. Răceala afectează organismul într-un mod mai puţin agresiv, pe când gripa poate aduce complicații severe, în special la copii și seniori.

Diferenţe

In timp ce Gripa afectează nasul, gâtul și plămânii și se manifestă prin febră bruscă și mare (38-40 grade), transpirații abundente, dureri musculare, frisoane, oboseală și tuse, Răceala afectează doar nasul și gâtul și se manifestă prin secreții nazale abundente, nas înfundat, durere în gât, strănut și tuse. Între metodele care ne pot ajuta să prevenim contactarea acestor boli se numără: spălatul pe mâini cu apă și săpun, evitarea contactului cu persoanele bolnave, consumul de alimente bogate în vitamina C.

Dacă vă îmbolnăviţi, este bine să consumați vitamina C, să beți multe lichide și să vă odihniți. De asemenea, este important să rețineți că aceste boli NU se tratează cu antibiotice decât la recomandarea medicului.

Terapia Bowen pentru gripă și răceală

Terapia Bowen în Cluj obţine rezultate foarte bune în astfel de cazuri, atât la bebeluși, copii, gravide cât și la adulţi activi și seniori. Ședinţa de terapie durează doar 60 de minute, o dată pe săptămână, acţionează holistic stimulând organismul să se vindece, și nu are efecte secundare adverse!

Echipa de terapeuţi a ZEM Center vă urează să aveţi zile echilibrate!

Cat de util ti s-a parut acest articol?