Intotdeauna am privit omul ca pe un intreg, format din trup, minte si suflet. Romania, unde am venit in 2001 din Mauritius, a fost optiunea mea pentru a studia Facultatea de Medicina Generala, pe care am absolvit-o in anul 2007. Eram sigur ca ma voi reintoarce acasa dupa facultate, insa dupa atat de mult timp petrecut in Romania, simt ca aici este acasa.

Asa ca mi-am continuat studiile urmand specializarea in medicina fizica, recuperare si balneologie, dar am fost nemultumit de modul in care era abordat “pacientul”, redus la o entitate biologica, care are mecanisme exacte, necorelat cu starile fiintei. Aceasta abordare mi-a scazut drastic capacitatea de a intelege si trata omul ca pe un intreg, asa cum este el in realitate.

Astfel ca, intre 2008-2013, in paralel cu specializarea, am studiat si medicina naturista, Ayurveda, Yumeiho, Reiki si Terapia Bowen, in speranţa ca acestea ma vor ajuta sa inteleg mai bine organismul uman si ca vor deveni o alternativa sau un element complementar medicinii alopate.
Am fost placut surprins sa observ ca tot mai multi oameni reusesc sa perceapa legatura existenta intre corp, minte si suflet, iar aceasta stare de lucuri este evidentiata inclusive de succesul pe care “noua medicina germana”, medicina psihosomatica si abordarea holistica a medicinei, il au.

La terminarea specialitatii, in 2013, am primit o bursa de studiu din partea guvernului Romaniei, pentru a face masteratul de Psihologie Clinica la UBB Cluj, lucru care a adus un aport semnificativ cunostintelor mele legate de abordarea psihologica a fiintei umane. Odata devenit Medic Specialist, cu masterat in Psihologie Clinica, Consiliere si Psihoterapie si de asemenea terapeut Bowen si detinand un bagaj de cunostinte din medicina naturista, strategia mea este sa combin, intr-un mod armonios, toate resursele pe care le am…spre beneficiul oamenilor!

Dr. Shreedam Sachin, Medic Specialist şi Terapeut terapii complementare,

Dr. SHREEDAM SACHIN
Medic Specialist şi Terapeut terapii complementare,

Invitat al centrului ZEM