Anxietatea – o povară a sufletului Despre anxietate au fost şi vor fi numeroase teorii ce au în vedere psihicul și starea emoțională, însă, un lucru e cert: aceasta afectează și influențează activitățile noastre zilnice, relațiile sau momentele pe care le trăim.

Ca emoție, fiecare dintre noi a simţit la un moment dat o stare sau o emoţie anxioasă, în genere, este un lucru firesc și normal. Atunci când acestea evoluează și degenerează, se declanșează atacurile de panică, tulburările emoţionale și alte situaţii neplăcute care ne crează o stare de neliniște și disconfort continuă.

Cum se manifestă anxietatea?

Anxietatea prezintă diverse forme de manifestare, de la fobiile de orice fel (animale, înălțime, fobii sociale, agorafobia și așa mai departe) la anxietate sub forma atacurilor de panică apărute fără motive evidente de îngrijorare. Toate acestea se manifestă în plan fizic sub formă unor amețeli, transpirații, creșterea ritmului cardiac, greață, confuzie, iar în plan psihic provoacă temeri inexplicabile și tendința de a fugi, de a abandona locul sau situația respectivă.

Persoanele care trec prin asta frecvent sau chiar și o singură dată, rămân cu sensibilitate emoţională mărită, au tendința să își piardă încrederea în ei înșiși sau chiar şi-n alte persoane, se pot retrage din mediul social, devin nesiguri, pot căpăta anumite obiceiuri nesănătoase precum mâncatul în exces, alcoolul, drogurile sau alte vicii care-i păcălesc pe moment și-i fac să uite de neliniște.

Cum putem trata anxietatea?

În aceste situații, e important să devenim conștienți și să recunoaştem problema reală, doar așa putem lupta cu aceasta. Acceptarea unor situații neplăcute din viață este primul pas spre vindecare, iar răbdarea cu noi înșine este esențială atunci când dorim să facem schimbări sigure. De cele mai multe ori, nu există o explicație logică pentru care apare o stare anxioasă sau o temere legată de aceasta. Cert e că noi avem puterea să alegem cum să ne vindecăm, de ce merităm asta și să devenim conștienți că putem să înfrângem temerile ce ne înfrâng pe noi.

Anxietatea – o povară a sufletului Putem trăi echilibrat și merităm din plin acest lucru iar la ZEM Center exact asta urmarim prin terapiile pe care le aplicam: de la tehnica Bowen pana la psihoterapie si naturopatie, incluzand dieta!